имам проблем при старта сутрин когато е студена колата(156 1.8.тс)не6те да дарги обороти,гасне оставям я по 10 мин да работи,смених ламбда сонда платих 96евро опражисе само за един ден и сега е о6те по зле,като позагрее малко се пооправя,но нито варви както трябва ни6то,изван страната сам и е кофти положението!ако може някои да даде савет моля!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем при палене сутрин,играят оборотите и гасне
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеНяма да ти отговорим, преди да прочетеш десетките теми и постове по този повод!АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС
Comment
-
Първоначално публикувано от xristakos Покажи съобщениеимам проблем при старта сутрин когато е студена колата(156 1.8.тс)не6те да дарги обороти,гасне оставям я по 10 мин да работи,смених ламбда сонда платих 96евро опражисе само за един ден и сега е о6те по зле,като позагрее малко се пооправя,но нито варви както трябва ни6то,изван страната сам и е кофти положението!ако може някои да даде савет моля!!!
Comment
-
Да не бъда груб както колегата "ammaRay". Дебитомер ти е проблема , а за вървежа ако след подмяната на дебитомера пак не върви както трябва,може и да има проблем с свещи,кабели,бобина,комутатор. Иначе за в бъдеще за някой въпроси, използвай търсачкатаАлфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.
Comment
-
благодаря както казах нов сам в саита,но просто искам да допалня 4е на диагностика показва отново ламбда сонда грешка!а сондата е на BOSH!благодаря за разбирането!а на господина които ми се подиграва даржа да кажа:колата я имам от 3 години и тожа е парвият проблем които ми прави!благодаря на ви за тарпението и за саветите
---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
и жсе пак да попитам,как да се оверяза дебитомера?на диагностиката не показва ни6то освен ламбда сондата!АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС
Comment
-
Добре на диагностиката не ти ли показа проблем с дебитомера? Защото като има проблем с него на диагностика си показва, да не е пък от дроселова клапа,хмммм искаш да кажеш че като смени лам сонда,колата си палеше и вървеше супер, ако е така да не си попаднал на някое менте сонда?Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.
Comment
-
несам в балгария,предполага се сондата да е оригинална,близо 100евро платих за нея!!!!а на диагностиката осжен гре6ка ж сондата ни6то друго не показа,днес бях в сервиз(BOSH)и нищо непоказа!
---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщениеПропусна дросел.При мен това беше проблема.След почистване и адаптация изчезна...АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС
Comment
-
Ами след почистване на дебитомер и/или дросел се адаптира компютъра.Единия начин е да откачиш минуса на акумулатора за известно време, после да го закачиш и да я поръчкаш из квартала 15-20 минути за да се научи компютъра с новите показатели.Най-добре по-светнатите да кажат точно, че не съм наясно много-много...
Comment
-
Ами тук ни6то немогат,зака4ат си я за масинките там и пускат някаква диагностика на целия автомобил,ама маи са малко малоумници и ни6то неправят,ламбда сондата е с две години гаранция и утре 6те ходя за нова ми се струва!а дроселовата клапа както казвате,мога ли сам да си я по4истя вклу4ително и дебитомера?и как става и наи ве4е с какви препарати!АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС
Comment
-
таи като тука са малоумници,отидох купих си един спреи отворих дросела и дебитомера и ги по4истих,послу6ах савета ви и направих адаптация,и о 4удо баба яга взе 4е се оправисега идвам от магистралата 230 си ги свали за отрицателно време(поне имат пати6та хората каде да карат)6те видя утре сутрин как 6те е като е студена!!!благодаря за саветите!
Last edited by xristakos; d.m.y г., 14:09.АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС
Comment
-
Не бързай да се радваш докато не се адаптира напълно. Покарай 200 - 300 км. и тогава пишиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment